Btn mobile menu gray

Webquest: robotdieren

Welkom bij de webquest Robotdieren! Hier maak je kennis met verschillende manieren waarop wetenschappers met behulp van de techniek dieren nabootsen en zelfs levende dieren op afstand besturen.

Wat ga je doen?

Door het maken van deze wequest zul je het volgende leren:

  1. Je zult leren hoe je informatie verzamelt over een onderwerp. Dit onderwerp zul je verkennen en je presentatievaardigheden aanscherpen door jouw onderwerp te presenteren aan je medeleerlingen.
  2. Je zult meedoen aan een discussie over ethische problemen in de robotica
  3. Samen met je medeleerlingen zul je werken aan een dierlijk model dat jullie zullen proberen te laten vliegen.
  4. Jullie sluiten dit allemaal af met het maken van een poster waarop komt te staan hoe het mogelijk is dat jullie model kan vliegen.

Robot zeehond Paro.

Beginnen maar!

Hieronder vind je drie links. 'Werkwijzer' leidt naar een stap-voor-stap handleiding voor deze webquest. Je werkt dus de hele tijd met deze werkwijzer. Soms zul je hiervoor een bron moeten raadplegen. Die vind je onder 'Bronnen'. Als je deze webquest voor school doet, dan zal je docent je waarschijnlijk ook beoordelen volgens het model op de pagina 'Beoordeling'. Als je de hele webquest hebt afgerond, kijk dan eens bij 'Terugblik'. Alle links vind je ook aan de rechterkant van de pagina.

Deze webquest is ontwikkeld door Linda Duut van de Noordelijke Hogeschool Leeuwarden.