Btn mobile menu gray

Oneindige beweging

Jip stelde deze vraag op 12 mei 2011 om 11:32.

Quote

Beste sciencespace, in de klas hou ik mijn staat dat presentatie over oneindige beweging. Maar hoe ontstaat dat eigenlijk? Ik hoop dat jullie snel een antwoord kunnen geven.

Jip

Reacties:

Jan
12 mei 2011 om 11:57
Quote

Dag Jip,

Je bedoelt dat wat we meestal \"perpetuum mobile\" noemen?

Laten we zeggen dat dat een droom is. Zoiets als dat de alchemisten eeuwen geleden zochten naar manieren om van allerlei stoffen goud te maken.

Eeuwigdurende beweging kan niet echt bestaan. Er is een wet van behoud van energie die zegt dat je ergens nooit meer energie kunt uithalen dan dat je er ooit in stopte. En eht probleem met echte machines is dat er érgens ook wel minstens een heel klein beetje wrijving zal zjin, waardoor langzaam maar zeker die beweging zal verminderen.

Maar ja, dromen blijft mooi. En, speels op zoek naar de perpetuum mobile zijn geweldig leuke ideeën ontstaan waarvan niet altijd dirtect op het eerste gezicht is te zeggen waarom het niet zou werken (wat het overigens inderdaad nooit doet).

Als je eens afbeeldingen googlet met \"perpetuum mobile\" vind je de schitterendste machines. De mooiste sites over dit onderwerp zijn helaas meestal in eht Engels. Maar je kunt er zeker mooie plaatjes vinden voor je presentatie.

Kom je hier al verder mee?

Groet, Jan

Plaats een reactie:


Bijlagen:

+ Bijlage toevoegen

Bevestig dat je geen robot bent: