Btn mobile menu gray

Nanotechnologie

Max stelde deze vraag op 18 oktober 2011 om 00:45.

Quote

Beste Sciencespace,

Als onderwerp van ons profielwerkstuk doen wij Nanotechnologie. Hierbij behandelen we verschillende toepassingsgebieden waar nanotechnologie actief is. Naast deze theoretische inhoud van ons PWS zouden wij ook graag een experiment uitvoeren die te maken heeft met nanotechnologie.

We hebben al geregeld dat we alles van de TU eindhoven tot onze beschikking hebben tot het doen van een experiment maar hebben geen idee wat?!?

Kunnen jullie ons verder helpen? Of weten jullie waar ik ideeen kan vinden?

Mvg Max

Reacties:

Jan
18 oktober 2011 om 01:44
Quote

Dag Max,

Klein kan groot zijn. Dat soort profjes doe ik niet dagelijks in mijn eigen lokaal ;).

http://nl.wikipedia.org/wiki/Nanotechnologie#Toepassingen

misschien kun je in overleg met de mensen van de TU iets uit dat lijstje hierboven zoeken? Of misschien iets doen wat de medewerkers van IBM in 1990 deden, het logo van je school in losse atomen op een ondergrond leggen? Zoiets:

http://www.almaden.ibm.com/vis/stm/atomo.html

Verder mag ik aannemen dat je intussen al een aardig stuk literatuuronderzoek achter de rug hebt. Dan ben je zelf toch al heel wat dingen tegengekomen om van te dromen?

Groet, Jan

Max
18 oktober 2011 om 12:44
Quote

Dag jan,

Bedankt voor het idee. Dit is waarschijnlijk wel bruikbaar! 

Maar dan nu de volgende vraag:  Weet u welke materialen/gereedschappen we hiervoor nodig hebben die de TU/e heeft?

De andere link van wikipedia hadden we natuurlijk zelf al gevonden en voegde helaas weinig toe aangezien we zelf met een experiment en benodigde materialen moesten komen.

Hopelijk kunt u ons helpen hoe we dit experiment kunnen uitvoeren, alvast bedankt.

Mvg Max

Jan
18 oktober 2011 om 19:41
Quote

Dag Max,

Met een experiment en de daarvoor benodigde materialen kan ik je niet helpen. En zou ik dat kunnen, dan zou het er eigenlijk op neerkomen dat ik een compleet protocol voor je experimentje zou moeten gaan schrijven, en dat kan uiteraard niet de bedoeling zijn van een profielwerkstuk.

Het feit dat je wél die wikipedialink hebt maar niet op dat andere idee kwam geeft me het gevoel dat je literatuuronderzoek nog verre van rond is. Ik ben zelf ook totaal geen nanotechnoloog, maar op dat andere dingetje stuitte ik al héél snel toen ik op basis van wat wikipedia me vertelde ging dóórgooglen. Onder zo'n wikipedialemma staan altijd een aantal bronnen vermeld: dat is na wikipedia (laten we dat een samenvatting noemen) een volgende stap, dwz bezoek die bronnen, kopieer daar stukken uit die je plakt in documentjes en in een map verzamelt. Daarin kom je ideeën en sleutelwoorden tegen waarmee je je zoektocht uitbreidt in de breedte of in de diepte (of beide), ook weer kopieert-plakt en in je map opslaat (uiteraard steeds minstens onder vermelding van datum, website, verantwoordelijke voor die site en een zo direct mogelijke url). Na een paar van die rondes ga je je map eens sorteren tot iets wat, op een rijtje geplakt, eigenlijk een verhaal vormt met lijn en logica. Daarin zitten gaten, die je vervolgens gericht gaat volgooglen, stukken die vreemd overkomen of die elkaar tegenspreken en die je dus moet gaan zien te bevestigen (of niet). Oh, vergeet niet, in dit vakgebied speelt zo'n internetzoektocht zich waarschijnlijk uitsluitend in het Engels af, lingua franca van de wetenschap........

Als je dat eenmaal hebt gedaan (en dat is dus niet zomaar een uurtje ongericht rondklikken, maar een serieus karwei waar je makkelijk twee regenachtige weekeinden mee bezig kunt zijn) kán het niet anders of je hebt een paar serieuze ideeën waarvan je je afvraagt of je dat in Eindhoven zou kunnen doen.

En met dát lijstje bel/mail/schrijf je naar Eindhoven om eens te zien wat wel of niet uitvoerbaar zou zijn en of ze je tips voor de voorbereiding kunnen geven.

Groet, Jan

Plaats een reactie:


Bijlagen:

+ Bijlage toevoegen

Bevestig dat je geen robot bent: