Btn mobile menu gray

Binnenhuisarchitect

Channa stelde deze vraag op 12 januari 2013 om 15:13.

Quote

Hoi,

 

Een poosje geleden las ik ergens dat je, als je binnenhuisarchitect worden wil,

in natuurkunde examen moet doen. Nou is mijn probleem dat ik héél graag binnenhuisarchitecte wil worden, en dat ik wil er écht alles voor wil doen, alleen... Ik ben niet zo goed in natuurkunde,  om eerlijk te zijn, ik ben behoorlijk slecht in Natuurkunde. Als het moet, zou ik er wel voor willen gaan , maar liever niet. Weet u misschien of het nodig is? Voor de duidenlijkheid, ik doe VWO :). 

Alvast bedankt voor de moeite!

 

Channa

Reacties:

Jan
12 januari 2013 om 18:56
Quote

Dag Channa,

Als ik zo eens rondgoogle zie ik natuurkunde nergens als vereiste voor die opleiding genoemd. Maar, laten we wel zijn, ook interieurarchitectuur is meer dan wat schuiven met tafels en stoelen en een leuk behangetje uitkiezen. Verdeling van licht, akoestiek, strekte van interieurelementen, samenwerken met de architecten van het gebouw, bouwtekennigen lezen, .............

Ik zie op literatuurlijsten bijvoorbeeld ook boeken over bouwkunde langskomen en zo.

Als ik jou was zou ik eerst eens wat sites van alle hogescholen met architectuuropleidingen afgooglen en zoveel mogelijk over inhoud van en vereistn voor die opleidingen op een rijtje zetten. En dan eens een paar open dagen bezoeken, en je vraag (is natuurkunde nodig?) eens gewoon eerlijk live stellen aan de mensen daar. Misschien is natuurkunde niet een vereiste, maar is de opleiding wel een heel stuk moeilijker voor mensen die geen natuurkunde-ondergrond hebben. 

Ik weet niet in welke klas je nu zit. Misschien ben jij helemaal niet zo'n beta, maar misschien ben je ook nog maar pas bezig met natuurkunde, en lijkt het moeilijk, maar ga je daar als je een beetje je best doet ook zomaar ineens \"doorheen vallen\".

Zodra je de logica en de systematiek ziet is natuurkunde dan ineens helemaal niet zo moeilijk meer. Ik geef natuurkunde op de middelbare school, maar eigenlijk zouden we ons vak op dat niveau \"puzzelkunde\" moeten noemen: uitgaande van een setje gegevens, en gebaseerd op een setje logische regels, steeds een uitkomst van een experimentje voorspellen. En dat is eigenlijk steeds wat we doen, of we het nou hebben over elektriciteit, beweging, geluid, krachten, of wat ook. Puzzelen...... 

Als je het zo bekijkt wordt natuurkunde misschien ineens makkelijker?

Succes met je puzzeltocht in de architectuur-opleidingen.

Groet, Jan 

 

Channa
13 januari 2013 om 20:44
Quote

Heel erg bedankt voor het uitzoeken en de tijd hiervoor nemen!

Channa

Jan
13 januari 2013 om 21:53
Quote

Graag gedaan, en succes met je zoektocht (en met je puzzelkunde).

Groet, Jan

Plaats een reactie:


Bijlagen:

+ Bijlage toevoegen

Bevestig dat je geen robot bent: