Btn mobile menu gray

Transmembraaneiwit

Mia stelde deze vraag op 07 juni 2013 om 14:57.

Quote

Voor school moet ik de volgende vraag beantwoorden, maar ik kom er zelf niet uit: Hoe ‘weet' de cel dat een eiwit een transmembraan eiwit is?

 

Reacties:

Jan
07 juni 2013 om 18:25
Quote

Dag Mia,

Ik ben geen bioloog, laat ik dat vooropstellen. Maar ik vind de vraag vreemd. Waaróm zou een cel moeten \"weten\" of een eiwit een transmembraan eiwit is (of niet)?? Transmembraaneiwitten zijn een vast onderdeel van een membraanstructuur, en kunnen specifieke stoffen dóór het membraan heen transporteren, van binnen naar buiten of andersom. 

Misschien dat we wijzer worden als je kunt vertellen waar deze vraag precies vandaan komt, in w+elk verband hij gesteld werd. En, als de vragen in een beetje logische volgorde staan, dan kunnen we misschien ook afleiden hoe de vraag is bedoeld als we de voorgaande en volgende vragen kennen? 

Dus, vertel eens?

Groet, Jan

Mia
08 juni 2013 om 10:52
Quote

Hallo Jan,

Super bedankt voor de snelle reactie! De vraag is een deelvraag voor een presentatie NLT (natuur leven technologie). De andere deelvragen hebben helaas geen duidelijk verband met de vraag die ik moet beantwoorden.

Een transmembraaneiwit ontstaat in de cel zelf en wordt vervolgens naar het membraan van de cel vervoerd. Ik ga ervan uit dat het dus iets in de bouw van het eiwit moet zijn waardoor een cel herkent dat deze eiwit een transmembraaneiwit is, maar wat dat precies is, blijft dan voor mij nog onduidelijk.

Nogmaals bedankt voor de reactie en ik hoop dat dit wat verduidelijking geeft.
Groetjes, Mia

Jan
08 juni 2013 om 15:25
Quote

Dag Mia,

dan lezen we de vraag misschien te letterlijk. Misschien dat het opvalt door de bijzondere structuur, en dat dat bedoeld wordt? Als je door de ongetwijfeld bijbehorende theorie heen leest lees je dan iets over alfa-helixstructuren? 

Groet, Jan

Plaats een reactie:


Bijlagen:

+ Bijlage toevoegen

Bevestig dat je geen robot bent: