Voor school moet ik de volgende vraag beantwoorden, maar ik kom er zelf niet uit: Hoe ‘weet' de cel dat een eiwit een transmembraan eiwit is?
Dag Mia,
Ik ben geen bioloog, laat ik dat vooropstellen. Maar ik vind de vraag vreemd. Waaróm zou een cel moeten \"weten\" of een eiwit een transmembraan eiwit is (of niet)?? Transmembraaneiwitten zijn een vast onderdeel van een membraanstructuur, en kunnen specifieke stoffen dóór het membraan heen transporteren, van binnen naar buiten of andersom.
Misschien dat we wijzer worden als je kunt vertellen waar deze vraag precies vandaan komt, in w+elk verband hij gesteld werd. En, als de vragen in een beetje logische volgorde staan, dan kunnen we misschien ook afleiden hoe de vraag is bedoeld als we de voorgaande en volgende vragen kennen?
Dus, vertel eens?
Groet, Jan
Hallo Jan,
Super bedankt voor de snelle reactie! De vraag is een deelvraag voor een presentatie NLT (natuur leven technologie). De andere deelvragen hebben helaas geen duidelijk verband met de vraag die ik moet beantwoorden.
Een transmembraaneiwit ontstaat in de cel zelf en wordt vervolgens naar het membraan van de cel vervoerd. Ik ga ervan uit dat het dus iets in de bouw van het eiwit moet zijn waardoor een cel herkent dat deze eiwit een transmembraaneiwit is, maar wat dat precies is, blijft dan voor mij nog onduidelijk.
Nogmaals bedankt voor de reactie en ik hoop dat dit wat verduidelijking geeft.
Groetjes, Mia
Dag Mia,
dan lezen we de vraag misschien te letterlijk. Misschien dat het opvalt door de bijzondere structuur, en dat dat bedoeld wordt? Als je door de ongetwijfeld bijbehorende theorie heen leest lees je dan iets over alfa-helixstructuren?
Groet, Jan
Deze website maakt gebruik van functionele en analytische cookies, die noodzakelijk zijn om deze site zo goed mogelijk te laten functioneren. Hieronder kan je aangeven welke andere soorten cookies je wilt accepteren.