Btn mobile menu gray

laser

Maggie stelde deze vraag op 08 mei 2016 om 06:35.

Quote

 Hallo,
Graag zou ik willen weten of men met laser iemand een beleving kan geven dat brandplekken op vingers komen.Bruine plekjes zijn zichtbaar. Ook een beleving van het indrukken van de borstkas.
Wat ik zelf denk is niet van belang voor mij is het weten of dit kan. Men ziet geen licht maar men voelt het heel precies.
Als dit geen laser is wat zou het dan kunnen zijn?

Reacties:

Jan van de Velde
08 mei 2016 om 09:27
Quote
dag Maggie,

Licht zie je niet, tenzij het in je oog schijnt.
Een laserstraal die langs je heen gaat zie je dan ook niet, behalve door de stofjes, kleine waterdruppeltjes en rookdeeltjes  in de lucht die een deel van dat licht verstrooien, en waardoor een klein deel van dat licht naar de ogen kan weerkaatsen.verder zijn er ook lasers die voor mensen onzichtbaar "licht" uitzenden, zoals ultraviolet en infrarood.

Mits die lasers voldoende vermogen hebben kun je daarmee inderdaad brandplekjes op de huid veroorzaken. Dat is dan niet zozeer een "beleving" maar een reële brandplek. Dat soort lasers zijn overigens geen speelgoed, niet in de buurt komen zonder afdoende bescherming!!!Een gevoel van indrukken van de borstkas kan ik me bij lasers absoluut niet voorstellen. Waar dat gevoel dan wel door veroorzaakt zou kunnen worden, geen idee. 

Groet, Jan

Plaats een reactie:


Bijlagen:

+ Bijlage toevoegen

Bevestig dat je geen robot bent: