Btn mobile menu gray

Kristallen

Marthe stelde deze vraag op 22 december 2016 om 10:52.

Quote

 Hallo

Ik moet een lesje geven over kristallen. Het plan is om aluinkristallen te maken. Maar, ik heb geen idee waar ik aluin kan vinden. Dat is probleem 1. Probleem 2 is dat ik nergens een begrijpbare definitie en verdere uitleg kan vinden voor een doelgroep met een leeftijd tussen 6 en 12 jaar. 
Zouden jullie mij daarmee kunnen helpen?

Alvast bedankt
Marthe

Reacties:

Jan
22 december 2016 om 13:38
Quote
dag Marthe,

zonder speciale aanbeveling, op een site als
http://www.hekserij.nl/Aluin.aspx
vind je denk ik wel wat je zoekt.
Bij de drogist moet het ook wel te koop zijn, als stick om bloeden na scheren te stelpen,  ik weet echter niet of er dan ook nog iets anders in zit (geurstoffen, weet ik veel), moet je even de ingrediëntenlijst bekijken.

Wat betreft die kristallen, ik vergelijk het maar met een emmer legoblokjes : zo los is het een zwak rommeltje, en je kunt er niks mee, maar als je ze in een herhalend patroon aan elkaar maakt wordt het ineens een harde en stevige, regelmatige vorm omdat ze elkaar dan goed kunnen vasthouden rondom.

Ik hoop dat dit een beetje helpt.

groet, Jan
Jan van de Velde
22 december 2016 om 18:50
Quote
is dit trouwens niet een veel leuker idee?

http://nl.wikihow.com/Kandijsuiker-maken

En wat die theorie betreft zou ik me niet al te druk maken op de basisschool: ook in het VO is kristallurgie geen dagelijkse kost. De kindertjes hebben wel wat nuttigers te doen: leren lezen en rekenen bijvoorbeeld.

groet, Jan 

Plaats een reactie:


Bijlagen:

+ Bijlage toevoegen

Bevestig dat je geen robot bent: