Btn mobile menu gray

Wordt alles 0?

Frans stelde deze vraag op 22 maart 2018 om 18:23.

Quote

Hallo,

Ik heb een theorie, maar weet niet of het klopt.

Het is als volgt,

Alles wordt uiteindelijk 0 graden Kelvin.

bij 0 K  is het absolute nulpunt bereikt. Dan bewegen zelfs de moleculen niet meer, is dit correct?

zo ja, dan komt de vervolgvraag zo snel mogelijk

Reacties:

Jan van de Velde
23 maart 2018 om 17:33
Quote
Dag Frans,

Nee, dat is niet correct. Ons universum is begonnen met een zekere portie energie. Energie gaat nooit verloren, en dus, hoe dit universum ook ooit zal eindigen, dat zal niet op 0 K zijn.

groet, Jan
Frans
24 maart 2018 om 10:11
Quote
Dag Jan,

Dus als ik het goed begrijp zou het kunnen dat, puur theoretisch, op een gegeven moment alle energie gelijk verdeeld is over het het universum en dat er de tempertatuur overal gelijk is. Net als in een zwembad waar een steen is ingegooid waarbij de rimpelingen door het hele bad golven, totdat het weg vloeit en spiegelglad wordt.
Jan
25 maart 2018 om 09:56
Quote
Dat is inderdaad een van de verwachte scenario's. 
Hoe het precies afloopt is absoluut niet zeker, er zijn alleen maar theorieën, en allemaal verschillend, en elke paar jaar worden er wel weer een verrassende waarneming gedaan die bestaande theorieën op de helling zet.

Groet, Jan
Frans
31 maart 2018 om 10:51
Quote
Het is wel interessant, aangezien de ruimte (as we speak) nog steeds aan het uitdijen is wordt de energie per m2 steeds kleiner. De oerknal kan vandaag de dag nog steeds worden opgevangen met radiogolven toch? Zou het geluid van de oerknal dan ook niet afnemen in aantal decibel? of is dat nog nooit onderzocht?
Jan van de Velde
03 april 2018 om 15:23
Quote
Associeer de oerknal aub niet met een soort van giga-rotje in een omgeving gevuld met gasmoleculen: Geluid is een trilling van stoffen, dus neem de "knal" in "oerknal" aub niet te letterlijk.
Frans
03 april 2018 om 22:12
Quote
haha nee, dat doe ik ook niet maar het is wel een vorm van energie geweest. en die geluidsgolven zijn nog steeds waarneembaar met radiogolven. Ik bedoelde dat het uitdijen en dus de "oerknal" nog steeds bezig is. Maar omdat er geen energie bijkomt of weggaat is ons universum kun je toch aannemen dat de "oerknal" zoals hij vandaag aan het uitdijen is minder groot moet zijn dan ten tijde van het onstaan van het universum.
Jan van de Velde
04 april 2018 om 23:48
Quote

Frans plaatste:

omdat er geen energie bijkomt of weggaat is ons universum kun je toch aannemen dat de "oerknal" zoals hij vandaag aan het uitdijen is minder groot moet zijn dan ten tijde van het onstaan van het universum.
en dan zijn we weer terug bij het begin van deze discussie, "minder groot" is  bepaald niet hetzelfde als  0 K .

Plaats een reactie:


Bijlagen:

+ Bijlage toevoegen

Bevestig dat je geen robot bent: