Btn mobile menu gray

Licht aan de hemel

Nelleke stelde deze vraag op 19 februari 2019 om 22:39.

Quote

 Hallo,

Vanavond zag ik een verschijnsel aan de hemel die ik nog niet eerder gezien heb.het was een stuk van de maan af. Het was een cirkel met de kleuren blauw rood en wit en er leek een straal uit te komen ( weerkaatsing licht maan?) Het was geen satelliet geen meteoor en geen vliegtuig. Het was een statief beeld en bewoog dus niet. Ik voeg een foto bij. Het leek wat op een soort halo 

Bijlagen:

Reacties:

Jan van de Velde
21 februari 2019 om 01:06
Quote
Dag Nelleke,

Altijd lastig bij dit soort verschijnselen om aan te duiden wat er precies aan de hand was. Mijn eerste gok zou zijn dat je een stukje "maanboog" hebt gezien. Vergelijkbaar met een regenboog. Veel minder intens omdat maanlicht véél minder sterk is dan zonlicht, maar toch wel zichtbaar als je het 's nachts waarneemt. Dat het geen volle boog is maar slechts een klein stukje is goed mogelijk als er in een overwegend heldere hemel een paar kleine wolkjes rondzwerven. Eén zo'n wolkje zou zich dan net op de juiste plaats t.o.v. jou en t.o.v. de maan hebben bevonden voor jou om dat te zien. Iemand een paar kilometer verderop zag waarschijnlijk niks. 

Ik lijk op je foto ook een paar vage witte stralenbundels te zien. Zag je die met het blote oog ook, of zou dat een lenseffect kunnen zijn? 

Groet, Jan

Plaats een reactie:


Bijlagen:

+ Bijlage toevoegen

Bevestig dat je geen robot bent: