Btn mobile menu gray

Oploskoffie

Doortje stelde deze vraag op 21 januari 2020 om 21:41.

Quote

 Hallo sciencespace mensen. Vanavond maakte ik voor mezelf en kop warme chocolademelk van Nesquick. Nu weet ik al heel lang dat de toonhoogte van de bodem veranderd bij warme dranken als je tegen de bodem tikt. Ik was nieuwsgierig wat dat nu precies van kwam een kwam op jullie website terecht.

Nu lees ik dat jullie heel stellig zeggen dat het alleen werkt met oploskoffie, maar mijn beker doet het ook met chocolademelk. 

Ik neem aan dat hetzelfde principe van de luchtbellen geldt, alleen dus ook met andere dranken. 

Mijn vader heeft het ook met gewone bonen koffie. Kan dat kloppen?

Ik hoor van jullie!

Mvg,

Doortje

Reacties:

Jan van de Velde
22 januari 2020 om 14:14
Quote

Doortje plaatste:

Mijn vader heeft het ook met gewone bonen koffie. Kan dat kloppen?


dag Doortje,

als hij dat heeft dan zal dat wel, dat is een kwestie van kritisch waarnemen. Mij komt dat onbekend voor, en ik drink 's morgens toch twee goeie mokken (filter)koffie voordat ik naar mijn werk ga. Maar ik heb er nog nooit goed op gelet. Erg sterk kan dat effect dus nauwelijks zijn.

Ik kan me wel een effect voorstellen, maar dan ga ik er van uit dat je vader een flinke schep suiker in zijn koffie doet. Zoalng die niet is opgelost, en de oplossing dus niet homogeen is, verwacht ik net als met de chocolade best wel geluidseffecten.

Ik hoop morgenochtend al voldoende wakker te zijn als ik ga roeren....

Groet, Jan 
Jan van de Velde
24 januari 2020 om 10:11
Quote
Ik was niet voldoende wakker om me dit te herinneren. Nog niet goed opgelet dus.
Jan van de Velde
26 januari 2020 om 15:03
Quote
Dag Doortje,

vanmorgen nog eens geprobeerd, met nota bene 4 scheppen suiker, heel goed opgelet, maar ik hoor geen enkel verschil. 

Dus, met mijn filterkoffie krijg ik dat experiment van je vader niet gereproduceerd.

Groet, Jan

Plaats een reactie:


Bijlagen:

+ Bijlage toevoegen

Bevestig dat je geen robot bent: