Btn mobile menu gray

gallen

Bhavya stelde deze vraag op 29 mei 2020 om 14:13.

Quote

 Hallo, 
Ik vroeg me af of u me kon vertellen wat gallen zijn. Hoe dat ze overleven en wat ze precies doen. In de bijlage vindt u de oefening, over gallen. Die ik niet goed maken kan. 

Bijlagen:

Reacties:

Jan van de Velde
30 mei 2020 om 20:00
Quote
dag Bhavya Rathi,

ondanks je erg on-Nederlandse naam schrijf je een heel net bericht, netter dan ik hier vaak zie, dus ik ga er van uit dat je prima Nederlands spreekt. 

Hopelijk wel, want dit soort invuloefeningen zijn eigenlijk voor eenderde oefeningen in Nederlandse taal, eenderde logica en eenderde stofkennis.

Wat betreft dat laatste, ik weet ook niet veel van galwespen.

Maar kijken we naar die eerste zin:

Met logica zie ik dat volwassen wespen niet op bomen GROEIEN.

Maar met Nederlands lees ik dan verder:

hier doe je dus net of die "Gal" een beestje is dat eitjes legt, Loopt qua Nedrlands nog steeds lekker, maar even later verdwijnt die Nederlandse verbinding tussen de eerste en de tweede zin:


nu is alle logica weg. Dat eitje lag immers volgens jouw eerdere zin in het blad, en nu zit het ineens in die "gal" die dat eitje legde? 

De logische conclusie moet dan zijn dat dat beest niet "Gal" heet en dat we in de eerste zin al fout zijn gegaan. En lees verder, de gal biedt bescherming, en ook  de gal smaakt erg ... aan de buitenkant waardoor...", en dan weet je het zeker. 

Gallen zijn dus geen "volwassen wespen" maar iets heel anders.
Wat staat er tussen al die woorden dat OP een boom zou kunnen groeien, en dat bescherming zou kunnen bieden? Zo heel veel van die woorden komen daarvoor niet in aanmerking . Gewoon proberen.
een soort van galwesp? Nee
een soort van lever? Nee
een soort van lente? Nee
enzovoort

en omdat je verkeerd was begonnen, en niet halverwege gestopt en opnieuw begonnen, zat je nu muurvast. 

Kom je nu, met eenderde kennis, eenderde logica en eenderde grammaticaal correct Nederlands, op het goede spoor? Vooral niet denken dat iets wat je eerder invulde altijd zal blijven kloppen.

groet, jan

Plaats een reactie:


Bijlagen:

+ Bijlage toevoegen

Bevestig dat je geen robot bent: