Btn mobile menu gray

klemkracht

R stelde deze vraag op 25 mei 2022 om 11:39.

Quote

Hallo,

Weet er iemand misschien hoe ik de klem kracht en/of de spankracht van een bankschroef of een spanschroef kan berekenen?

Want ik heb hier naar wat onderzoek gedaan, maar ik kan hier geen duidelijk antwoord op vinden zowel op het internet als in mijn schoolboeken. Op basis van wat ik wel gevonden heb heb ik de gegevens die ik hieronder op geef gebaseerd.

De schroefdraad die wordt gebruikt is Din 103 Tr 24x5 Aisi 316. De lengte van de schroefdraad op de as is 350 mm, deze as is twee keer uitgevoerd: een keer met rechts draad en een keer met links draad. (Er zou eventueel ook standaard M24 schroefdraad toegepast kunnen worden.)

Deze assen zijn met elkaar verbonden doormiddel van een lange moer, op zo’n manier dat deze onderdelen samen een spanschroef vormen. Deze spanschroef verbindt twee uiteinden van een klem, deze klem is een combinatie tussen bankschroef en een balken klem.

Helaas kan ik geen afbeelding toevoegen. Maar ik hoop dat ik zo voldoende informatie heb gegeven, indien dit niet het geval is kan er altijd naar meer gevraagd worden.

Groetjes,
R

Reacties:

Jan van de Velde
26 mei 2022 om 00:38
Quote

Plaats een reactie:


Bijlagen:

+ Bijlage toevoegen

Bevestig dat je geen robot bent: